Verlenging coronasteun bedrijfsleven

Het kabinet heeft in verband met de aangescherpte coronamaatregelen de tweede kamer geïnformeerd dat zij bedrijven die getroffen worden door de weer opgelegde coronamaatregelen ook in het eerste kwartaal van 2022 financieel zullen ondersteunen. Onder andere de volgende ondersteuningsmaatregelen worden weer verlengd;

Uitstel van betaling van belastingen

Het bijzonder belastinguitstel voor ondernemers is verlengd tot en met 31 januari 2022 . Het kabinet beslist in januari 2022 of verdere verlenging van dit belastinguitstel noodzakelijk is .

NOW-6

Werkgevers die ten minste 20 procent omzetverlies lijden vanwege de coronamaatregelen kunnen voor de maanden januari, februari en maart 2022 de NOW-6 (Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid) aanvragen. De NOW-6 zal naar alle verwachting grotendeels dezelfde voorwaarden als de NOW-5 kennen. De volledige voorwaarden worden door het kabinet in januari 2022 bekend gemaakt .

TVL kwartaal 1 2022

Ondernemers die tenminste 30 procent omzetverlies lijden vanwege de coronamaatregelen kunnen voor de maanden januari, februari en maart 2022 de Tegemoetkoming Vaste Lasten ( TVL ) 1e kwartaal 2022 aanvragen .Het maximale subsidiepercentage blijft 100%. Een mkb-onderneming kan maximaal €550.000,- ontvangen. Het is nog niet bekend wanneer het aanvraagloket van de TVL open gaat. Meer informatie vind u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl).

Besluit Bijstand Zelfstandigen (Bbz)

Gemeenten bieden via de Bbz financiële steun aan zelfstandigen die onvoldoende inkomsten voor hun levensonderhoud hebben. Het kabinet heeft de tijdelijke versoepelingen in de Bbz, zoals geen vermogenstoets en de mogelijkheid om deze met terugwerkende kracht aan te vragen , verlengd tot en met maart 2022.

bron: Register Belastingadviseurs 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *