Tarieven

Wat kost dat nou, een belastingaangifte indienen? Dit lijkt een eenvoudige vraag, het antwoord is veelzijdig : Dit hangt af van iemands persoonlijke situatie.
Een student die halverwege het jaar een bijbaan heeft genomen en belasting terug wilt vragen is natuurlijk veel minder arbeidsintensief als een echtpaar dat een huis gekocht heeft en de vorige woning heeft verkocht.
Heeft iemand een bijbaan waarop geen loonheffing is ingehouden (zzp inkomsten) dan is dit ook afhankelijk van de feitelijke situatie. Is de zzp-er btw plichtig of is gekozen voor de KOR (kleine ondernemersregeling voor de btw). Is de gevoerde btw administratie correct? Zijn er nog btw-schulden of correcties die nog ingediend moeten worden ?

Ondernemers

Bij ondernemers die ook ondernemer zijn voor de inkomstenbelasting is een bijgewerkte administratie noodzakelijk voordat ik aan de belastingaangifte begin. De ene ondernemer heeft de hele administratie bijgehouden en de resultatenrekening paraat, de andere ondernemer komt met een map met bonnen en facturen en een administratie uitgewerkt in excel. Steeds vaker komt het voor dat de ondernemer zelf de administratie heeft gedaan in een online-boekhoudpakket, dan heeft JMNAdvies (tijdelijk) toegang tot de administratie nodig. Vaak moet nog beoordeeld worden of er nog bepaalde ondernemersaftrekposten zijn die nog benut kunnen worden.

Vanaf-prijs

Alle onderstaande prijzen zijn vanaf-prijzen. Dit zijn richtprijzen voor veelvoorkomende situaties. In veel gevallen zijn dit ook de werkelijke prijzen, alleen als sprake is van bijzondere situaties die veel extra werk met zich mee brengen zal dit extra berekend worden. Dit wordt dan altijd vooraf met u besproken.

Voor particulieren zijn de prijzen inclusief btw vermeld, dan is meteen duidelijk wat het kost.

Voor ondernemers (die vaak zelf deze btw verrekenen met de btw-aangifte) zijn alle prijzen exclusief 21 % btw.

Tarieven

 • Tarief aangifte inkomstenbelasting voor de particuliere student met bijbaan v.a. €40,- incl btw
 • Tarief aangifte inkomstenbelasting voor de particulier v.a. €80,- incl btw *
 • tarief voor de particulier met fiscale partner v.a. €90,- incl btw *
 • Wijzigen of aanvragen van toeslagen v.a. €60,- incl btw
 • Kosten huisbezoek in Schiedam en Vlaardingen €15,- incl btw
 • Kosten huisbezoek overig €0,15 p/km plus €15,- incl btw
 • Aangifte inkomstenbelasting voor resultaatgenieters (neveninkomsten) (zzp) Prijs in afhankelijk van de mate waarin de resultaatgenieter zelf de boekhouding bijgehouden heeft.
 • Winstaangifte ondernemers v.a. €180,- excl btw
  Deze prijs is voor (kleine ondernemers) in de KOR die geen btw-aangifteplicht hebben, bijvoorbeeld zorgverleners.
 • Meerwerk administratie bijwerken €55,- p/u ex btw
  (bij achterstanden kan een prijsafspraak gemaakt worden)
 • Fiscale werkzaamheden en advies €90,- p/u ex btw

* Bij de aankoop/verkoop woning waarbij sprake is van de bijleenregeling en/of wijziging van de hypotheek, lijfrenteproblematiek, echtscheidingszaken, buitenlandse inkomsten of problemen met toeslagen kan in overleg een hogere prijs in rekening worden gebracht.